W ,,Zielonym Gaju”
 W miniony czwartek klasy 2b i 3b wybrały się na wycieczkę do Gospodarstwa Edukacyjnego ,,W Zielonym Gaju” w Jastrzębiu. Uczniowie poznali zasady funkcjonowania ekologicznego gospodarstwa, zobaczyli jak wyglądają wykopki ziemniaków, karmili gospodarcze zwierzęta. Wysłuchali opowieści ,,dziadka Franka” na temat życia pszczół i ich ważnej roli dla prawidłowego funkcjonowania ekosystemu. Wszystko zwieńczyła degustacja lokalnych, ekologicznych produktów takich jak: miody, powidła, sery, chleb i  pieczonych ziemniaków. Dzieci zobaczyły w jaki sposób powstaje domowy, pyszny ser mozzarella, który zrobiła przy nich Pani Agata, właścicielka gospodarstwa.
W miniony czwartek klasy 2b i 3b wybrały się na wycieczkę do Gospodarstwa Edukacyjnego ,,W Zielonym Gaju” w Jastrzębiu. Uczniowie poznali zasady funkcjonowania ekologicznego gospodarstwa, zobaczyli jak wyglądają wykopki ziemniaków, karmili gospodarcze zwierzęta. Wysłuchali opowieści ,,dziadka Franka” na temat życia pszczół i ich ważnej roli dla prawidłowego funkcjonowania ekosystemu. Wszystko zwieńczyła degustacja lokalnych, ekologicznych produktów takich jak: miody, powidła, sery, chleb i  pieczonych ziemniaków. Dzieci zobaczyły w jaki sposób powstaje domowy, pyszny ser mozzarella, który zrobiła przy nich Pani Agata, właścicielka gospodarstwa.




















